Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Oefenwedstrijd DS1 - Avanti

 Op Babette’s verjaardag (hiep hiep hoera, GEFELICITEERD!) reisden de dames met een bijna compleet Dames 1 en een drietal A-meiden af naar het verre Drunen voor een oefenwedstrijd tegen HV Avanti. Na bijna een uur in de auto gezeten te hebben, arriveerde iedereen ruim op tijd voor nog een kopje koffie bij de sporthal. 

HV Avanti komt uit in de eerste klasse, dezelfde klasse als HV Desk (één van de tegenstanders van vorige week, weet je nog?). Dat beloofd een leuke tegenstander te worden. Zowel om op elkaar ingespeeld te raken als team, maar ook om te kijken waar de dames op het moment staan qua niveau. 

Vooraf hadden Niels en Mladen benadrukt dat het een oefenwedstrijd zou zijn, waarvan het de bedoeling is dat de dames aan elkaar wennen in het veld. Fouten zullen ongetwijfeld gemaakt worden, maar dat is niet erg. Het is goed om vroeg in het seizoen zulke peilmomenten te hebben, om te kijken wat de sterke en de zwakke punten zijn en waar nog op getraind moet worden. 

De eerste tegenvaller kwam al vooraf de wedstrijd: hars was helaas niet toegestaan in de zaal. Dat was even slikken voor de meeste dames – je went toch snel aan zo’n plakkerige bal. 

Helaas zat dat de dames van Feyenoord in de eerste helft te veel in de weg. Daarnaast miste de focus en was het te gehaast, met slordige passing, veel balverlies, weinig afspeelmogelijkheden, te snel afgeronde aanvallen en veel gemiste schoten. Het heeft in de eerste helft zeker twintig minuten lang 4-4 gestaan. De verdediging was dus niet eens heel slecht, maar de aanval was niet om over naar huis te schrijven. 

Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat we sneller moesten spelen (en dat betekent niet gehaast afronden!) en scherper moesten zijn in zowel de aanval als de verdediging. Er lagen genoeg mogelijkheden om ruimte te creëren, zowel in de snelle tegenaanval als door goed druk te zetten en goed samen te werken. 

Gedurende de tweede helft ging het gestaag iets beter. Niet alleen stonden de dames beter te verdedigen, ook de aanval verliep een stuk soepeler. De dames op de break werden beter gevonden, zowel door de keepers als door de andere speelsters. Ook werd er beter afgerond. In het algemeen was er meer rust in het spel, werd er beter gekeken en secuurder afgespeeld en geschoten. 

Aan het eind van de wedstrijd konden de dames van Feyenoord Handbal uitlopen. In alle eerlijkheid was dat niet alleen de eigen verdienste; het had ook zeker te maken met de vermoeidheid die op begon te spelen bij de dames van Avanti. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten op een eindstand van 14-20 in het voordeel van Feyenoord. 

De wedstrijd was zeker niet altijd even goed, maar dat is niet erg; daar is het een oefenwedstrijd voor. Het samenspel moet nog komen en de speelsters en de coaches moeten nog wat beter op elkaar afgestemd worden. Als dat gebeurt en de dames echt als team gaan spelen, dan belooft dit een leuk seizoen te worden. 

Renee