Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - De voorlopige poule-indeling voor seizoen 2020-2021 is bekend!

Afgelopen maandag 4 mei was het dan zover: het verlossende woord kwam er bij het NHV eindelijk uit: vanaf volgend seizoen speelt onze Heren 1 in de Eredivisie! Deze optie kwam vanuit het NHV voorbij: ze wilden de Eredivisie graag naar 16 teams halen. Als 7e van de Eerste Divisie was het niet vanzelfsprekend dat wij zouden promoveren, maar omdat een aantal andere teams die boven ons waren geëindigd, niet wilden, was er de kans om te promoveren. Feyenoord Handbal zou Feyenoord Handbal niet zijn als we die kans niet met twee handen zouden aanpakken!

Naast dit goede nieuws kunnen we nog een aantal goede meldingen doen qua team-indelingen. 

Zo speelt Heren 2, die onderaan in de Tweede Divisie meededen, volgend jaar ook gewoon in de Tweede Divisie. Gelukkig maar, dan is er niet zo’n groot gat tussen Heren 1 en Heren 2. 

Naast de promotie van de Heren 1, mogen de Dames 1 ook een klasse omhoog. Ook bij de Dames was er de optie om te promoveren, omdat het NHV het aantal Hoofdklasses wilde vermeerderen. Vanaf volgend seizoen is ons mooie Rood-Wit dus te bewonderen in Hoofdklasse E. 

Al een aantal jaar spelen de Heren A-jeugd in de landelijke Jeugddivisie en zo ook volgend jaar. De mannen mogen hun borst nat gaan maken voor verre én nabije uitwedstrijden. 

Nog een mooie opsteker voor onze vereniging: vanaf september hebben we weer een Dames A-jeugdteam! Een aantal B-meiden van dit jaar gaan, natuurlijk met versterking, uitkomen in de Topklasse. 

Ook de Heren B-jeugd komt al een aantal jaar uit in de Jeugddivisie en zullen daar ook volgend jaar hun kunsten gaan vertonen! 

Omdat er een aantal meiden overgaan naar de A-jeugd, hebben we na de zomer nog maar één Dames B-jeugdteam, die gaan uitkomen in de Jeugddivisie. 

De Heren C-jeugd hebben voor aankomend seizoen ook een plekje kunnen bemachtigen in de Jeugddivisie en zullen een dubbele competitie spelen tegen hun tegenstanders, omdat er niet veel jongens in deze categorie zijn in het land. Ook is er een Heren C2-team, die zich op regionaal niveau mogen gaan ontwikkelen. 

We mogen nog een team aankondigen voor volgend jaar: Er komen ook weer Dames C-jeugd spelen bij Feyenoord! Een aantal meiden van de D-jeugd gaan over en zij worden versterkt met een aantal talenten uit de omgeving. 

Naast al deze landelijke teams hebben we ook nog 2 D-jeugdteams, 2 E-jeugdteams, , een Heren Recreanten, een DS2 en een DS3 én een HS3. Ook beschikken we over een aantal talenten van 4,5 en 6 die vooral veel trainen en soms een toernooi gaan spelen. Wat een bof hebben we dat er zoveel spelers voor onze mooie vereniging willen spelen! Het belooft een mooi jaar te worden, zodra de Corona de wereld uit is, gaan we weer vooruitkijken. Maar eerst ligt er nog een hele grote uitdaging voor de TC, want: wie gaan er wanneer trainen en spelen? Dat wordt nog een flinke puzzel! 

We hopen dat het met jullie allemaal goed gaat en dat we iedereen snel weer kunnen verwelkomen op de Oldegaarde of in de Wielewaal, zodat we van het leven weer een feestje kunnen maken en zodat de bal weer kan rollen, zoals het hoort!