Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Hoe gaat het met jullie?

Wat leven we in een onbekende wereld. Zo leefden we nog in een wereld van beslissingen in de diverse competities, de voorbereidingen op de trainingen van Nederland en Spanje in De Wielwaal, de voorbereiding op het nieuwe seizoen, heel veel leuke intiatieven voor de rest van het seizoen waaronder veel beach handbal activiteiten, zo plotseling werd dit allemaal afgebroken door de ontwikkelingen rond het Corona virus. Geen voorzichtige aanloop maar het was abrupt over. Als je het hebt over een lock down, dan was dit het. We waren 24/7 met handbal bezig, handbal was ons leven en plotseling viel dit helemaal stil. Als je het positief benadert dan was het wel even lekker. Geen trainingen en wedstrijden, geen druk en tijd voor wat anders.

Maar we zijn allemaal sporters en handbaldieren: we willen handballen! En dan gaat het kriebelen. Dan is het frustrerend dat het niet kan. En ondanks de frustratie weten we ook wel dat het gewoon niet verantwoord is.

Wij denken dat velen wel van dichtbij een mogelijk geval van besmetting kennen. En precies dat woord ‘mogelijk’ geeft het probleem aan: we hebben te maken met een onbekend fenomeen. We weten niet hoe het ontstaan is, we weten niet wat de specifieke symptomen zijn, we weten niet precies hoe we het kunnen voorkomen, we weten niet hoe lang het gaat duren, we weten niet …. Het omgaan met onzekerheden is menselijk gezien een hele uitdaging. 

Uiteraard weten ook wij niet wat er allemaal gaat gebeuren en wanneer. Tot dat moment blijven alle sportaccomodaties gesloten. Sportbedrijf Rotterdam heeft geconstateerd dat er desondanks toch vaak jongeren aan het sporten zijn op de gesloten velden. Dat gaat dan veelal om niet-leden. Ook wij hebben ongewenst bezoek op de velden gehad. Mochten jullie toevallig constateren dat er ongewenst bezoek is laat het ons dan direct weten.

Voor wat betreft de afgebroken competities is nog niet duidelijk hoe het Nederlands Handbalverbond hiermee om zal gaan. De volleybalbond en de basketbalbond hebben inmiddels besloten de competities niet te hervatten en geen kampioenen aan te wijzen.

We zullen jullie direct informeren over de ontwikkelingen maar wij zijn uiteraard afhankelijk van meerdere partijen.

In de tussentijd moeten we koesteren dat we met social media elkaar kunnen bereiken, informeren en ondersteunen.

Laten we elkaar virtueel opzoeken en helpen en vooral binding met elkaar houden. Maar laten we tegelijkertijd niet meegaan in het speculatiecircus dat nu gaande is.

Mochten er vragen zijn of als er behoefte is aan virtueel persoonlijk contact neem dan vooral per telefoon of mail contact met ons op.

Zorg goed voor jezelf en jullie naasten.

Groeten van Elke, Nicolien, Angelique, Richard en Henk