Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Zaterdag 7 maart 2020 Feyenoord HA1 – Hercules HA1

Vandaag kwam de nummer 5 van de ranglijst, Hercules, op bezoek voor de laatste wedstrijd van de competitie voor onze Heren A. Op de ranglijst kunnen de jongens, theoretisch gezien, nog 1 plaatsje stijgen maar dan moeten wij zelf winnen en de nummer 12, Udi Arnhem, mag dan niet winnen.

Voor beide teams een lastige opgave. 

De uitwedstrijd in Den Haag werd door Feyenoord helaas verloren met 40-32 dus de mannen moeten wel aan de bak.

De wedstrijd begon zowaar met een voorsprong voor Feyenoord. Max L. kwam vanaf de hoek mooi om en knalde hard binnen. Nadat we Hercules weer even langszij laten komen zetten we zelf goed door en pakken via Milan en Joey een 4-2 voorsprong, wat een goed begin! Dat is een heel stuk verbetert de laatste tijd gelukkig. Toch gaat het nog heel wisselvallig en Hercules komt weer terug naar 4-5. De verdediging heeft het in het begin lastig met Koen, de kleine midden opbouwer van Hercules die enorm bewegelijk is en er steeds te gemakkelijk doorheen kan gaan. In de aanval loopt het niet lekker, er worden slechte passes gespeeld (toch weer te veel hars aan de bal wellicht?) Yassin wordt wel goed gevonden op de cirkel en hij weet de stand weer recht te trekken. Sjard pakt een paar goede ballen en Max L. is goed op schot vandaag en zo weten we zelfs een 9-6 voorsprong te pakken maar wederom komt Hercules terug naar 9-9. Na een time out weten de jongens de draad weer op te pakken en Robin kan na een goed opgezette aanval zo doorlopen en 12-10 binnen schieten. In de aanval laten de jongens nu veel beter handbal zien en zo wordt Max dP goed vrij gespeeld op de rechterhoek en hij maakt er 13-11 van. Hierna valt de eerste 2 minuten aan onze kant. Toch houden we, met 1 man minder, prima stand, Hercules scoort wel maar voor Feyenoord weet Joey ook het net te vinden 14-12. Na een goede redding van Sjard weet hij met een prachtige lange pass Max L. te vinden die al in de break is, 15-13. Het blijft wel heel spannend maar dan pakt Max L. alweer een 2 minuten tijdstraf. Wederom weet Joey in ondertal te scoren maar toch benut Hercules deze man meer situatie goed en ze lopen zelfs naar een 16-17 bij rust. Een hele wisselende eerste helft waarin we hele goede dingen nog net te veel afwisselen met mindere stukken. De spirit is wel heel goed vandaag dus houdt dit vast in de tweede helft en wie weet wat er dan mogelijk is.

We beginnen de tweede helft met een pingel gestopt door Sjard! Wat een goede afleiding met die ene broekspijp omhoog te doen hahaha! Sander is gelukkig ook weer terug van zijn bovenbeen blessure en gaat het de tweede helft weer proberen. Joey verhuist nu naar midden opbouw en komt hier meteen een aantal keer sterk door. Ook Sander, Yassin en Milan gaan prima door en zo wordt het weer 22-19 voor onze jongens. Het blijft een spannende maar heel sportieve wedstrijd. Toch krijgen zowel Sander als ook Milan nu bijna tegelijkertijd een 2 minuten tijdstraf en staan we met 2 man minder in het veld. Hercules weet hier gelukkig niet heel goed gebruik van te maken, we blijven nipt op voorsprong 22-21. Oscar weet nu ook een paar goede ballen te pakken. In de aanval blijven we goed, actief en met druk spelen en zo wordt Sander een aantal keren heel goed vrij gespeeld. Alessio zet goed door en weet zo ook Sander in volle vaart te bereiken. Ook Max L kan nu vanaf de linker (en soms ook midden) opbouw goed doorkomen en zo weten we toch weer een 29-26 voorsprong te pakken. Toch komt Hercules weer terug naar 29-28. In de aanval benutten wij onze kansen niet en zij maken het wel af. Kom op jongens, nog even volhouden. Yanique weet vanaf de hoek de 30-28 te maken en nu gaat het weer om en om. Via 30-29, toch weer 31-29 en 31-30. En neeeeeee het zal toch niet. Bij Hercules gaan ze nu op alle posities man to man verdedigen en wij verliezen de bal waardoor zij in de break de 31-31 maken. Met nog een paar seconden op de klok kunnen wij er nog razendsnel uitkomen en in een ultieme poging, al vallend nadat hij flink naar de grond gewerkt wordt, laat Sander de bal zo richting doel vallen en deze rolt prachtig de hoek van het doel in. JAAAAAAAAAA 32-31 GEWONNEN. Wat een ontlading bij de mannen en coaches! Een welverdiende overwinning waar het dit seizoen zo vaak net niet onze kant opviel gebeurt het nu wel. Gefeliciteerd! 

Scores: 1x Max P, 1x Robin, 1x Yanique, 3x Milan,3x Yassin, 6x Sander, 8x Joey en 9x Max L.

Het feestje werd nog even voortgezet in de kantine terwijl Robin iedereen op de dansvloer weet te krijgen!

Een hele gezellige afsluiting met (bijna) het hele team! 

Het valt wel op dat de jongens tegen de “betere” teams zelf ook veel beter spelen en dat er tegen de directe concurrenten dit seizoen steeds net verloren werd (Dws, Hellas en Udi Arnhem) of gelijk gespeeld. Thuis tegen Volendam mis je aantal jongens wegens blessures waardoor je net verliest, Bevo uit in de vakantie en ook met blessures waar er kansen lagen op de overwinning. Al met al zijn er best kansen geweest op meer. Wel is er gedurende de competitie veel verbetering geboekt. Waar er de eerste helft van de competitie slechts 2 keer gewonnen werd was dit in het tweede deel al 5x. Helaas zit het seizoen er nu op. Via deze weg wil ik de trainers coaches Michael en Remco (en ook Lazar voor het eerste gedeelte) enorm bedanken voor al het geduld waarmee jullie de jongens begeleid hebben!! Top! De meeste jongens gaan straks het Beachhandbal weer oppakken, hiermee ook allemaal veel succes en vooral ook plezier!