Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Heren 1 contracteert Usain Bolt

Een vreemde titel voor een handbal wedstrijd zult u zeggen, maar als u de moeite neemt om verder te lezen begrijp u het vast wel.
Afgelopen zaterdag speelden de jongens van heren 1, en nu zonder mannen want zo jong was de ploeg die in het veld stond, de laatste wedstrijd van dit seizoen in de 1e divisie. EHC die een plaats hoger stond en 4 punten meer had was de tegenstander deze avond.

Om met de deur in huis te vallen, het werd een leuke, sportieve wedstrijd met heel veel doelpunten en zeer weinig tactisch handbal. Snelheid was deze avond voor beide ploegen het motto en die snelheid lag hoog. Volgend jaar Usain Bolt erbij en het wordt nog flitsender.

Over de wedstrijd op zich valt niet veel te vertellen.
Omdat ook EHC snel speelde werd het een monsteruitslag, er werden in totaal in 60 minuten tijd 81 doelpunten gescoord. Gelukkig 41 voor Feyenoord en "maar" 40 voor de tegenstander, dus een 41-40 overwinning in de laatste wedstrijd.

Als we het seizoen beschouwen dan is de 7e plaats met 28 punten een mooi resultaat: een goede middenmoter, maar volgens mij had er meer ingezeten.

In het begin 2 onnodige nederlagen tegen DWS en Eemland, daarna met 1 doelpunt verschil verloren van NHC en GHV, een afgang door een slechte wedstrijdinstelling tegen Quintus begin februari en daarna 4 overwinningen op rij.
Deze jonge ploeg heeft veel kwaliteiten in zich, maar zal vooral verdedigend, geconcentreerd moeten blijven spelen. Aanvallend gaat goed en over snelheid valt niets te klagen.

Na de wedstrijd werd afscheid genomen van 4 spelers die om uiteenlopende redenen volgend seizoen niet meer voor Feyenoord Handbal zullen uitkomen. Jammer, maar zo gaat het.
Ook van mij zult u volgend seizoen geen last meer hebben, want ik stop met schrijven, maar mijn opvolger Frans van de Graaf staat te popelen om het over te nemen.

Piet