Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Zaterdag 15 februari Feyenoord HA – Arnhem-Udi

Nadat storm Ciara vorig weekend het programma in de war schopte en we een vrij weekend hadden mochten de mannen zaterdag avond weer aan de bak. 

De Heren A van DUC/ DFS Arnhem-Udi 1896 kwamen op bezoek in de Wielewaal. In puntenaantal staan de twee teams op dezelfde hoogte maar dankzij een beter doelsaldo staan de jongens van Feyenoord net 1 plekje hoger in de stand. Degene die deze wedstrijd wint kan dan ook goede zaken doen voor de stand aangezien er een 4 tal teams redelijk dicht bij elkaar staan.

De uitwedstrijd in Arnhem kende destijds een minder leuk einde voor ons. De wedstrijd ging de hele tijd redelijk gelijk op en dat was eigenlijk niet nodig. De jongens hebben daar vooral van zichzelf verloren. Stonden de tweede helft lange tijd achter maar wisten 1 minuut voor tijd toch de leiding te pakken maar gaven deze, met jammer genoeg 2 minder geslaagde acties, alsnog uit handen waardoor er helaas met 31-30 verloren werd.

Vanavond dus tijd voor revanche! 

De eerste aanval is het meteen raak. Max dP wordt goed vrijgespeeld op de rechterhoek en hiervan weet hij goed gebruik te maken! 1-0. Maar voordat de jongens allemaal warm gedraaid zijn staan ze al weer 1-3 achter. Ze blijven wel goede aanvallen spelen en ze laten weer zien dat ze het spelletje echt wel goed kunnen. Met goede druk vanaf Linker hoek en op snelheid via alle posities mag Max dP deze prachtige  aanval afronden. Als ook Yassin goed gevonden wordt op de cirkel pakken de jongens een 5-4 voorsprong. Door Arnhem wordt er, in eerste instantie, 6-0 verdedigd dus Milan, Joey, Robin en Max L kunnen vanaf afstand heerlijk uithalen en zo wordt er een voorsprong van 11-8 en ook 12-9 gepakt. Met een goede break van de mannen wordt Max L. neer gehaald en valt er rood voor een speler van Udi. De penalty weten we niet te verzilveren. Jammer genoeg valt kort daarna de eerste 2 minuten tijdstraf aan onze kant waardoor Arnhem weer kan scoren. Sjard gaat daarna als een beest te keer in dat doel (hij slaat de paal en lat bijna doormidden bij alle penalty’s van Udi) en weet een paar knappe reddingen te verrichten. Hier trekken de jongens zich aan op en we scoren zelfs in onder tal. Als Sjard meteen voor rust alweer de tweede penalty stopt gaan we rusten met een 18-14 voorsprong! Een goede eerste helft!

Na rust komt Udi al vroeg weer de kleedkamer uit en zij lijken een nieuw strijdplan bedacht te hebben. Eerst gaan ze naar een 5-1 dekking met ver uit op onze midden opbouw waar we nog wel aardig onder vandaan weten te handballen en Max L vanuit de hoek mooi om kan komen lopen en er 20-16 van weet te maken. Helaas wordt er niet goed gepraat in de verdediging en mag Sander 2 minuten gaan rusten. Meteen gaan ze bij Udi Milan maar uit dekken (Zo jammer altijd, zulk anti-handbal) De jongens van Feyenoord zijn nu enorm aan het zoeken naar een oplossing maar weten niet meer te scoren en maken veel onnodige technische fouten. Udi weet in de tegenaanval wel iedere keer te scoren en als ook Pieter tot 2x toe even mag afkoelen weet Udi zelfs een voorsprong te pakken. Joey weet de penalty voor de gelijkmaker binnen te schieten en zo staat het 24-24. Helaas valt er wederom een 2 minuten tijdstraf aan onze kant voor Yoevam en Udi maakt hier goed gebruik van en komt op 24-26 voor. Nadat we weer compleet zijn weten Yanique (via een prachtige lange bal van Alessio!) en Milan de stand weer gelijk te trekken tot 26-26. Jeetje wat is het wederom een spannende wedstrijd, echt onnodig weer. Je ziet wel dat de jongens uit Arnhem er nu veel harder voor werken dan onze jongens en dat gaat helaas met niet heel sportief gedrag gepaard. Milan wordt onderuit getrokken en aan beide benen vastgehouden en kan daardoor geen kant op. Liggend op de grond wil hij recht staan maar, doordat hij vastgehouden wordt, gaat dit niet en de scheidsrechters beoordelen het nu als een trappende beweging van Milan?????? Hij moet er met rood vanaf en als onze coach hier de scheidsrechters op aan spreekt krijgt hij helaas ook 2 minuten tijdstraf en zo staan we ineens nog maar met 4 spelers. Als slot akkoord schiet Alessio nog wel de 27-29 binnen maar de tijd is te kort voor ons om er nog wat van te kunnen maken. 

Zo jammer dit. De jongens hebben toch vooral van zichzelf verloren, dit was wederom echt niet nodig. Ze pakken toch net iets te veel tijdstraffen (7x tegen 3 van Udi) waardoor je weer achter de feiten aan loopt. De weg naar boven was goed ingezet maar helaas zijn we weer terug op de voorlaatste plaats. 

Volgende week komt de ongeslagen koploper Aalsmeer op bezoek terwijl wij 3 jongens moeten missen. Het weekeind erna staat er, door de inhaalwedstrijd van vorige week, een dubbel programma. Op zaterdag uit naar Bevo (de nummer 3) en op zondag de “derby” uit in Schiedam tegen DWS. Kom op mannen, ga er weer tegen aan met zijn allen. Jullie hebben laten zien (vooral ook in deze eerste helft) dat jullie goed kunnen handballen dus pak het gewoon weer op! 

Scores: 1x Alessio, 1x Robin, 1x Yanique, 2x Max dP, 4x Max L, 4x Yassin, 6x Joey en 8x Milan