Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag DB2-Westlandia 15-2-2020

Geschatte leestijd 2 minuten

Nadat vorige week de punten helaas in Zevenbergen moesten blijven, stond er vandaag een op voorhand lastig potje op het programma tegen WPK/Westlandia, die net boven de meiden van de B2 van Feyenoord Handbal op de ranglijst stonden. Zeker doordat Donna én Sofie geblesseerd waren. Gelukkig kon Iris inspringen zodat er toch 1 wissel op de bank zat. Onze meiden gingen goed van start, al maakten de meiden van Westlandia wel het eerste doelpunt. Door goed drukzetten kwam Maya regelmatig goed vrij. Amy onderschepte goed de bal en wist in de daaropvolgende break prima Isa te bereiken die de bal netjes achter de keepster van Westlandia deed belanden. Verder stond de verdediging van Feyenoord Handbal als een huis en daarachter keepte Iris zeer goed. De aan Feyenoord Handbal toegekende pingel ging helaas tegen de paal (dit kwam doordat Sophie haar moeder keek terwijl Sophie de pingel nam), maar in de volgende aanval maakte ze uit een goed uitgevoerd wisseltje een prachtgoal (yep, mama stond te kletsen ?). Met een toch wel verrassende 8-3 voorsprong voor de meiden van Feyenoord Handbal mochten ze de welverdiende rust in.

De tweede helft begon een beetje tam van de kant van Feyenoord Handbal. Doordat Westlandia een zeer dubieuze goal maakte, leken de meiden ook even een beetje het goede spel kwijt. Maar gelukkig scoorde Amy de volgende toegekende pingel wel en stopte Iris zelf een pingel van Westlandia. Ook Zoë pikte vanaf de rechterhoek haar doelpuntje mee na een mooi aangespeelde bal van Demi en hoe…. met een soort valworp doordat ze pootje gelicht werd door haar tegenstandster. Demi zelf ging vervolgens ook goed door en ook Maya bleef zuiver gooien. Toen stonden de meiden van Feyenoord Handbal met 4 minuten te spelen op 4 punten voorsprong. Door een beetje slordige fase kwamen de meiden van Westlandia nog op 2 punten verschil, maar de meiden van Feyenoord Handbal bleven goed verdedigen ook Savannah ondanks haar gekwetste duim en doordat Sophie in de laatste minuut haar pingel er nu wel feilloos ingooide (jullie raden het al, mama keek even de andere kant op hahahaha) kwam de eindstand op 14-11.

Een zeer verdiende en knappe overwinning van onze meiden B2 dus. Het was een leuke pot om naar te kijken, bedankt en ga zo door ??.