Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Tachos – Feyenoord handbal HB1 02-02-2020

Jeugddivisie heren B, 

Tachos – Feyenoord handbal

2 februari 2020

Op 3 november jl speelde Feyenoord zijn thuiswedstrijd tegen de mannen van Tachos. Het was een enorm spannende wedstrijd die op gelukkige wijze gewonnen werd door Feyenoord. De uitwedstrijd tegen Tachos zou weleens een spannende pot kunnen worden.

Feyenoord begon de wedstrijd in balbezit maar kwam helaas niet tot scoren. De daarop volgende minuten golfde het spel heen en weer en werd er om en om gescoord. 3 – 3. In deze fase miste Feyenoord helaas een paar goede kansen en liet de kans op een voorsprong liggen. Tachos miste in de hierop volgende minuten geen kans en met enkele prachtige individuele acties kwam Tachos op een 8 – 5 voorsprong.

Via 10 – 6 sloop Feyenoord dichterbij 10 – 8. Een fase waarin Feyenoord dichterbij had kunnen komen. Helaas werden de kansen niet afgemaakt. Robert hield Feyenoord hierbij enige tijd overeind, onder andere door een break-out te stoppen en een prachtig aan te gooien. In overtal kwam Feyenoord maar moeizaam tot scoren terwijl Tachos in deze fase zijn doelpunten bleef maken, 12 – 10. Bij 13 – 11, vlak voor rust werd door Feyenoord een strafworp gemist. In de rommelige eindfase van de eerste helft werden door Feyenoord nog twee aanvallen gemist. Tachos wist wel te scoren. Met 14 – 11 zochten de teams de kleedkamer op. Een prima eerste helft waarin teveel kansen werden gemist en we verdedigend een stapje harder moeten werken.

De tweede helft begon voor Feyenoord erg ongelukkig. De eerste aanval werd door Tachos keurig afgerond. Feyenoord leed in de aanval daarop balverlies met een break-out tegen tot gevolg. Feyenoord mist zijn kans en Tachos scoort opnieuw. Bij 17 – 12 kwam Feyenoord pas weer tot scoren. Tachos zette door en Feyenoord kwam steeds moeizaam tot scoren, 22 – 13. Bij deze stand werd opnieuw een strafworp gemist. Gelukkig was Sven alert en wist de terugkerende bal achter de keeper te krijgen. 

Ondanks dat Robert prima stond te keepen, liep de achterstand verder op waarna de scheidsrechters bij 33 – 18 het eindsignaal floten. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was enorm en dat was voor het team en het meegereisde publiek erg jammer.

Volgende week om 11:45 uur de thuiswedstrijd tegen Volendam. Tegen deze tegenstander hebben we in de eerste competitiehelft een punt gepakt en het beloofd een spannende wedstrijd te worden. 

Doelpuntenmakers: Sjors 6, Hidde 5, Roan 3, Tijs 2, Sven 1, onbekend 1.