Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Olympia – Feyenoord HA 26-01-2020

Zondagmorgen vertrokken de mannen al redelijk vroeg naar Oss om de wedstrijd tegen Olympia  te spelen. In de eerste seizoenshelft was dit één van de weinige wedstrijden die in winst waren omgezet.  Maar ja, dat is geen garantie natuurlijk dat dit weer zal gebeuren.. 

De wedstrijd, die gespeeld werd in het bijzijn van de ’trommelaar van Oss’,  ging in vliegende vaart van start. In de eerste minuut waren er voor de teams al 4 grote kansen. Feyenoord schoot op lat en paal en miste helaas twee mooie aanvallen; er werd naast de goal geschoten. Sjard werd gelijk ingeschoten en wist de eerste ballen te stoppen. In de periode daarna liep Olympia wel uit naar een 3-0 voorsprong. Wordt het weer zo’n wedstrijd?

Dan weet Feyenoord ook te scoren. Milan met een verwoestend hard schot, Sander die goed doorzet en Yassin lekker rustig vanaf de cirkel.  Max L. speelt na zijn blessure vanaf het begin mee en dat gaat gelukkig goed.  Hij gaat van de hoek naar het midden  zodat Robin (of moet ik BIX schrijven?) naar de hoekpositie verhuist. Door deze omzetting gaat het ook echt lopen en het wordt 9-7.  Met Joey ook weer binnen de lijnen zorgt dat weer voor de nodige variatie in het spel. Het gaat steeds beter lopen en de tempo passing met druk,  waar de afgelopen jaren veel succes mee gehaald werd, zagen wij weer terug komen. Gaaf om het plezier in het spel weer te zien. Ruststand is 11-14!

Na de rust werd er volop gescoord en wist Feyenoord de voorsprong vast te houden en zelfs uit te bouwen.  Bijzonder was het feit dat Milan vlak voor tijd mandekking kreeg terwijl hij zelf aangaf dit niet te begrijpen want zo gevaarlijk was hij niet alleen. Het gevaar kwam van het gehele team en er werd met Joey nu op het midden van nagenoeg alle posities gescoord. Zo kwamen onze hoeken Max de P. ,Yanique, Alessio en Rafael vrij op de hoeken te staan. Werd de cirkel met goed spel gevonden en was er ruimte voor mooie aanvallen.  Na de wissel Sjard – Oscar wist Oscar lang zijn doel schoon te houden maar moest hij toch een bal uit het doel gaan rapen.  De 30ste werd weer eens gescoord, ja hoor dat was jij Yanique! Zouden er Ridderkerkse gebakjes komen? Eindstand 24-31 dus huppakee de punten nemen wij mee.  De trainer/coaches waren tevreden met de blije gezichten in de kleedkamer en hopen dit goede spel a.s.  zaterdag tegen Twente/Olympia weer te zien. 

Scores:  Yanique 1, Robin 2, Rafael 2, Max L 4 , Yassin 4, Milan 5, Sander 6 en Joey 7 doelpunten.