Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag DB-Volendam 15-12-2019

Afgelopen zondag waren de dames van de B2 te vinden in Volendam. Niet om te zingen of paling te eten maar om de punten op te halen en mee te nemen naar Rotterdam.

Bij het warmlopen zagen we dat zij best lange meiden hadden en dat zij met 14 waren. Dat zijn genoeg wissels om 50 minuten fanatiek te blijven lopen dachten we. Wij hadden er dit keer ook weer 3, waardoor we ook lekker door konden wisselen. En met lengte zullen ze wel van afstand willen schieten. Aan de andere kant stonden zij ongeveer op gelijke hoogte met ons, dus we maken wel zeker een kans.

Vooraf een aantal zaken besproken, met name frontaal naar voren verdedigen en het benutten van de hoeken. Het begin ging gelijk op, als wij scoorden, dan scoorde Volendam ook. De verdediging moest wat strakker zoals we vooraf hadden besproken. Dat ging in het 2e deel van de 1e helft een stuk beter. De hoeken hielden het goed breed, en de opbouwers kwamen veel 1 tegen 1. En daar wisten wij wel raad mee. Afwisselend Maya, Demi en Isa gingen er doorheen. Langzaam lopen we uit. Niet in de laatste plaats door geweldig keeperswerk van Iris. De ruststand is 10-16 in het voordeel van Feyenoord. In de rust met elkaar gesproken dat we zo blijven verdedigen en dat we gefocust moeten blijven om deze pot eruit te slepen. Vorige week stonden we ook 5 punten voor en ging VOC met de winst er van door. Scherp blijven en doorgaan met het handbalspelletje wat we in de 1e helft speelden.

We blijven ook in de 2e helft de bovenliggende partij. Af en toe wat slordig waardoor we te veel breaks tegen kregen. Hiervan pakte Iris gelukkig ook het een en ander en Iza sprintte de tegenstandsters achterna waardoor zij ook gehaast naast/ over gooiden. Iris poogt een bal in 1x te scoren omdat zij met een dame meer willen aanvallen. De doelpoging gaat net niet goed maar wordt gepromoveerd tot break omdat Demi de bal oppakt en scoort. Ook met 2 dames op de bank met 2 minuten weten we Volendam in toom te houden. Zij scoren wel maar ook wij scoren met een mooie loopactie vanuit de hoek. Elke (of bijna elke) keer dat wij in ondertal staan, scoren we wel een doelpunt. En ook verdedigen we echt heel sterk vanaf 6 a 7 meter van het doel. Inmiddels gaan we richting 30. Een van de dames roept daar iets over en de coach denkt dat zij wil wisselen. Die gaat dus niet de 30e scoren. Amy gaat in het laatste deel van de wedstrijd vanaf de rechterhoek een aantal keer goed door en scoort hier meerdere doelpunten dan wel geeft de beslissende pass waaruit een andere teamgenoot scoort. Uiteindelijk maakt Donna de 30e en zal zij moeten zorgen voor taart bij een van de volgende wedstrijden. Ondanks dat Volendam toch echt wel overtredingen maakte, kregen wij maar 1 strafworp mee. Uiteraard weer een prooi voor Sophie.

De wedstrijd wordt verdiend gewonnen met 20-31. Veel facetten van wat is afgesproken wordt uitgevoerd: breed houden, vanaf de hoeken inzetten, druk zetten, en waar een gaatje is gelijk profiteren en gericht naar het doel toe handballen. Frontaal vooruit verdedigen en waar mogelijk de bal onderscheppen. Niet alles gaat goed, maar er is weer als een team gespeeld. Een mooi compliment kregen we na de wedstrijd van de scheidsrechter. De namens VOC fluitende scheidsrechter sprak met onvervalst Amsterdamse tongval dat hij niet begreep dat wij zo laag stonden omdat we zo leuk handbal speelden.

Petje af voor jullie spel dus dames!