Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Jeugddivisie heren B; Feyenoord - Quintus.

Zondag 15 december 2019.

Het was even schakelen na de finale van de oranje dames in Japan. Wat een wedstrijd! Met de zenuwen nog in de benen, de kantine uit en de hal in om de heren B te kijken en aan te moedigen. Na de nederlaag tegen DWS hebben onze mannen vandaag een nieuwe wedstrijd. Het team van Quintus kennen we van het Peter Verjans toernooi in Beek. We hebben ze daar tweemaal getroffen. Eenmaal verloren met ruime cijfers en eenmaal gewonnen. Belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Het eerste schot in de wedstrijd kwam van Quintus en werd knap geblokkeerd. Helaas kwam de bal toch in handen van een Quintus speler met de 0 – 1 tot gevolg. Feyenoord wist niet tot scoren te komen. Er werd te traag samengespeeld en de schoten miste de nodige agressie en richting. Quintus wist hier van te profiteren. Via 0 – 5 stond er na ruim acht minuten een 1 – 6 achterstand op het bord. Onze mannen lieten niet hun beste spel zien.

Hierop volgde een fase waarin de dekking van Feyenoord beter in zijn spel kwam. Quintus kwam een stuk moeilijker tot scoren. Helaas was het aanvalsspel van Feyenoord nog niet zoals het moet zijn. Uiteindelijk wist Tijs de score van Feyenoord op te krikken. Robert had in deze fase een aantal knappe reddingen. Helaas wist Feyenoord de achterstand niet in te lopen, 5 – 11. Feyenoord kwam wel op tempo en wist enige tijd gelijk op te gaan met Quintus. Aan het eind van de eerste helft liep de achterstand verder op. Bij een stand van 9 – 17 werd door de scheidsrechters gefloten voor het rustsignaal. Het was geen beste eerste helft, al hebben we op enkele momenten goed handbal van ze gezien.

De tweede helft kwam Feyenoord fris uit de kleedkamer en wisten we snel achter elkaar driemaal te scoren, 12 – 17. Bij 12 – 18 kreeg Feyenoord een twee minuten straf en liep de achterstand weer op naar 8 doelpunten, 20 – 12. Vervolgens wist Feyenoord met vlotte combinaties en break-outs drie doelpunten op rij te maken, 20 – 15. Helaas miste Feyenoord in deze fase een strafworp en wist Quintus wel tot scoren te komen. De mannen van Feyenoord zette een tandje bij en kwamen kort na elkaar fraai tot scoren. Bij 18 – 22 kreeg Quintus een tijdstraf. Als Feyenoord nog iets wilde dan moet het nu gebeuren.

Het gebeurde helaas niet. Quintus was scherper aan de wedstrijd begonnen en Feyenoord was niet in staat dit verschil te dichten. Hiervoor ook de complimenten aan Quintus. Ze speelden degelijk handbal en maakten gedurende de wedstrijd minder fouten.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 5 januari, thuis tegen Hurry-up. De meeste spelers zullen in de kerstvakantie afreizen naar Zweden voor de Lundaspelen. We wensen de mannen daar erg veel plezier en succes. Hele fijne feestdagen toegewenst!

Doelpuntenmakers;
Tijs 5
Jarno 4
Martijn 3
Appie 2
Sjors 2
Roan 2
Hidde 1