Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Heren 1 Feyenoord blijft ook overeind tegen Aalsmeer

Geschatte leestijd 2 minuten

Afgelopen zaterdag werd in een minder volle Wielewaal dan verwacht werd, om 20.30 uur door de heren van Feyenoord de wedstrijd gespeeld tegen Aalsmeer. Deze ploeg stond op de 2e plaats met 24 punten en slechts 3 verloren duels: een sterke tegenstander dus met ruime ervaring met zeker 200 interlands. De mannen van Feyenoord konden hun borst dus nat maken.

Ik zal het gelijk maar verklappen, het werd vanaf het begin een gelijk opgaande strijd waarbij na 18 minuten Feyenoord een voorsprong had van 3 doelpunten.

Als ze wat meer grip hadden gekregen op de zeer ervaren cirkelspeler van Aalsmeer dan had het verschil mogelijk groter geweest, maar dat was dus niet het geval.

Vechtend voor iedere meter wedstrijdvloer werd de rust bereikt met een 14-13 voorsprong en dat was  onverwacht maar beslist verdiend.

Na 5 minuten in de tweede helft had Aalsmeer echter orde op zaken gesteld en kwam op een voorsprong van 2 doelpunten. Deze werd uitgebouwd tot 4 en de coach van Feyenoord vluchtte in een time out.

Hierna werd de gok genomen om de jonge jongens (A junioren) in te brengen en zo het tempo te verhogen.

Aanvankelijk leek dit verkeerd uit te pakken want Aalsmeer verhoogde de voorsprong naar 4 doelpunten.  Echter, 10 minuten later hadden de jonkies het verschil weer teruggebracht naar 23-24. Dit verschil bleef gehandhaafd tot de 29e minuut, 29-30 voor Aalsmeer. De vraag rees of er weer een wedstrijd met 1 doelpunt verloren zou worden, zoals al 3 keer eerder gebeurde dit seizoen, maar  de mentaliteit van Feyenoord (Rotterdammers he) kwam naar boven en in de laatste minuut werd de gelijkmaker gescoord 30-30.

Een prima resultaat in een sportieve wedstrijd en het bewijs dat jullie voor geen enkele tegenstander bang hoeven te zijn: jullie zijn in de competitie nu 6 wedstrijden op rij zonder nederlaag. Het vertrouwen in de toekomst groeit met de week mannen.

Volgende week wacht weer een zware klus tegen DIOS in Den Hoorn aanvang 14.00 uur.

Dat sport niet het belangrijkste in het leven is werd kort na de wedstrijd weer eens bewaarheid.

De vader van B speelster Angelina werd onwel en werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, lichte paniek en verwarring bij iedereen.

Gelukkig is hij nu weer thuis en we wensen Angelina en haar vader en moeder het beste. We hopen haar vader als trouwe supporter van de heren weer snel te mogen begroeten in de Wielewaal.