Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag HB1-DWS 8-12-2019

Heren B Dws - Feyenoord

Op zondag 8 december stonden de mannen B van DWS en Feyenoord tegenover elkaar. Een enigszins beladen wedstrijd omdat veel van de spelers elkaar vriendschappelijk kennen van de Handbalschool en aan het eind van het jaar met elkaar zullen handballen op het toernooi in Zweden.

Feyenoord begon met enige zorgen aan deze wedstrijd. Hidde was op zondag wakker geworden met griep en Martijn was op zaterdag hard op zijn knie gevallen. Verder speelde Feyenoord vandaag met Jarno, Sjors, Sem, Roan, Appie, Tijs, Niels en Robert. Feyenoord begon in balbezit en de vrijgespeelde Tijs wist zich op fraaie wijze vrij te draaien en af te ronden, 0 – 1. DWS kwam daarna op eenvoudige wijze tot scoren. Feyenoord had moeite met de dekking en DWS wist hierdoor gelijk een gaatje te slaan, 3 – 1.

Feyenoord had moeite met het creëren en benutten van kansen. DWS wist hier wel raad mee en met soepele combinaties en schoten van afstand wist DWS de voorsprong uit te breiden, 8 – 4. Feyenoord ging wisselen en deze ingreep leek te helpen. Feyenoord wist weer wat makkelijker het doel te vinden. DWS was mogelijk even geschrokken van de enkelblessure van een van hun schutters (beterschap!). Feyenoord kroop dichterbij zonder ook maar een moment gelijk te kunnen maken. Via de 9 – 6 van Jarno en de 9 – 7 van Tijs kroop Feyenoord dichterbij. Zo ook bij de 10 – 8 van Appie en de 11 – 9 van Roan. De slotfase van de eerste helft was echter voor DWS. Na enkele fouten van Feyenoord en knap samenspel van DWS stond er na 25 minuten een 17 – 11 ruststand op het bord.

Feyenoord zou in de tweede helft beter geconcentreerd moeten zijn, slimmer spelen en beter verdedigen. Alleen dan zouden we nog kans maken om het gat van 6 te dichten en mogelijk punten te pakken. De tweede helft begon DWS in balbezit. Dit wisten ze gelijk om te zetten in een doelpunt. Feyenoord in de aanval, balverlies en dan staat het gelijk 19 – 11. De daaropvolgende tien minuten wist Feyenoord niet tot scoren te komen en werden er diverse kleine en grote fouten gemaakt. Pas bij 25 – 11 kwam Feyenoord weer tot scoren.

Gelaten keek het Feyenoordpubliek om zich heen. Hoe kan het dat een ijzersterk team ineens zo door het ijs zakt.
Feyenoord was in het vervolg van de tweede helft niet geconcentreerd en alert. De vechtlust die we eerder gezien hebben bij onze jongens was er niet deze zondagochtend. Feyenoord scoorde nog een aantal maal en lieten zo nu en dan zien goed te kunnen handballen. Op dit niveau moet je dat wel twee keer 25 minuten volhouden. Hierbij moeten we ook een compliment maken voor DWS. Ze speelden de hele wedstrijd geconcentreerd en goed handbal.

Bij 37 – 20 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. De punten blijven in Schiedam en Feyenoord heeft genoeg stof om over na te denken. De start van het seizoen van onze heren is geweldig geweest. Mooie en spannende wedstrijden en goede resultaten. Na zes wedstrijden immers acht punten. Uit deze wedstrijd kunnen we de leermomenten meenemen naar de training. Volgende week zondag, 15 december, spelen de mannen tegen de heren B van Quintus. Laten we met elkaar onze mannen naar de overwinning schreeuwen.


Doelpuntenmakers: Tijs 8, Jarno 3, Hidde 2, Sjors 2, Sem 2, Roan 2, Appie 1.